Mi smo prvi ekskluzivni i specijalizovani salon za relax senzualne i tantričke masaže.

Šta je tantrička masaža?

U Srbiji pojam Tantričke masaže je i dalje tabu. Pogrešno se tumači i vezuje se za seksualni čin između tantraičkog terapeuta i klijenta. Kako bi razbili ovaj tabu, u kratkim crtama ćemo vas upoznati sa Tantričkom masažom.
Tantrička masaža dolazi iz Indije i predstavlja više od same masaze tela. U ovoj masaži povezani su principi tantre, bioenergije, anatomije i meditacije.

Istočnjacki narodi su se prema seksualnoj energiji odnosili sa dužnim poštovanjem. Uvideli su koliko je bitna za zdrav zivot, kako telesni tako i duhovni. Doživljavali su je jednako kao umetnost ili nauku.

U ovoj masaži celo telo se masira istočnjackim opuštajucim tehnikama, sa akcentom na akupresurne tačke i meridijane u regiji erogenih zona. Pred sam kraj masaže osetićete orgazmički talas koji je izuzetno snažan a drugačiji od onog tokom samog seksualnog cina.
Tantrička masaza razbija energetske blokade u telu i omogućava da opustite i telo i duh uz pročišćen orgazmički talas koji vam preplavi čitavo telo. Tantra nije samo orgazam , kao što misli većina. Tantra je mnogo dublja priča. Ona je umetnost kanalisanja seksualne energije. Ona nas povezuje sa svojim prirodnim seksualnim osećanjima koja su duboko potisnuta u nama zbog tempa života, obaveza, okoline, stresa i savremenog načina života. Ovom masažom dobijate nešto nesvakidašnje, neobično, nešto što ćete poželeti da ponovite…

Tantra se služi masažom kako bi dve osobe mogle da se spoznaju putem dodira. Ona obožava telo i zalaže se za orgazmičko uživanje. Kombinacije relaks masaže, sa stimulacijom erogenih zona, tantrički maser je dužan da svom klijentu pruži sveobuhvatan tretman, od optimalne sobne temperature, preko kvalitetnih prirodnih ulja, pa sve do posvećene i nežne masaže i psihološkog kontakta.

PRAVA, IZVORNA TANTRIČKA MASAŽA podrazumeva poznavanje energetskih kanala na telu kroz koje – po učenju taoističkih filozofa – prolazi životna energija KI. Takođe, podrazumeva poznavanje uloge i funkcije svih čakri u našem telu i njihov međusobni uticaj u zavisnosti od spoljašnjih i unutrašnjih uticaja sublimiranih sa akupresurnim tačkama na našem telu.

Tantra podstiče isceljenje kroz duboko opuštanje, smanjivanje stresa, razbijanje energetskih blokada, detoksikaciju, oslobađanje bola i telesne napetosti i uravnotežavanje čitavog čovekovog bića. Na psihičkom nivou, Tantra podstiče čovekove stvaralačke sposobnosti i talente.
Latice i seme cveća (muško i žensko), dan i noć, hladnoća i toplota… sve je u ravnoteži. Tantra se zalaže za orgazmičko življenje, što bi značilo ushićeno, u zanosu jutra, suncu podneva, predvečerju, noći, zvezdama, mesecu, moru, zemlji, vatri… i svim onim što dolazi sa stvaranjem.

Zbog toga, terapeut uz pomoć tantričke masaže ovladava energijom i sa njom stvara unutrašnje puteve za uzdizanje osobe ka višim nivoima orgazmičke percepcije radosti.
Orgazam se ne tiče samo seksualnog. Na primer, kada slušate svoju omiljenu pesmu, vaši hormoni luče, vaše emocije nadiru, osećate se srećnima, pevate, postajete jedno sa životom, sa pozitivnim, želite da stvarate, u zanosu ste. Tako je tantrička masaža poziv na stanje eksplozivnosti, poziv na uživanje.

Ukratko, ovaj vid masaže je jedinstven i poseban oblik masaže, sa svojim specifičnostima. Ono što je glavno kod ovog vida masaže je naročito fokusiranje na osećaje i emocionalno stanje klijenta, više nego na sam fizički aspekt. Drugim rečima, akcenat nije na relaksaciji tela od svakodnevnog stresa, na opuštanju mišića ili na fokusiranju na fizičko zdravlje. Tantrička masaža je karakteristična po tome što budi skrivenu energiju klijentovog bića i povezuje ga sa celim univerzumom. Tantra je staza, putem koje se budi ljubavni potencijal i spaja se sa urodjenom inteligencijom, koju svaka osoba poseduje.
Kod tantričke masaže karakteristični su spori, lagani i naročito senzualni pokreti, koji su dobri za kanalisanje energije koja nas dovodi do drugačije spoznaje realnosti. Da bi se postigao idealan efekat, naročito treba posvetiti pažnju masiranju celog tela kako bi koža bila što opuštenija.

Meditiranje i muzika su jedino što je neophodno za ovu masažu. Pa ipak, muzika koja prati ovu vrstu masaže mora biti povezana sa meditacijom i duhovnom svešću.

Prema tome, tantrička masaža je svojevrsna kombinacija relax masaže, odnosno, klasične, opuštajuće masaže celog tela, sa stimulacijom erogenih zona. Erogene zone nisu samo polni organi, već i mnoge druge tačke na telu žene i muškarca. Osim toga, prilikom tantričke masaže jako je važno pokrenuti, energizovati, “otvoriti” sve energentske centre našeg bića (čakre) i povezati ih u jedinstvenu celinu.

Tantričkom masažom oslobadjamo, podstičemo ili održavamo zdrav libido klijenta i manipulišemo njime, kako bi dosegli i do ostalih, najčešće zanemarenih aspekata naše ličnosti. I ne samo to. Seksualna energija može nas izlečiti i produžiti nam život, a ako smo u stanju doživeti duboku sreću prilikom seksualnog iskustva, u stanju smo doživeti i potpunu regeneraciju, ne samo svog života, već i života onih oko nas. Ukoliko budete praktikovali redovne tretmane tantričke masaže, dolazi do potpune regeneracije tela, duše i duha.