Senzualna masaža

Sve što treba da znate o senzualnoj masaži

Šta je senzualna masaža?

Senzualna masaža je opuštajući oblik masaže koji stimuliše telo, budi vaša čula, donoseći vam relaksaciju i zadovoljstvo. Klasična masaža se fokusira na opuštanje mišića, senzualna masaža ide korak dalje, ona stimuliše i erogene zone, pri tom dovodeći do opuštanja čitavog tela, kao i uma.

Istorija senzualne masaže

Tradicionalne senzualne masaže postoje jako dugo, njihovi tvorci su drevni hinduisti. Proširile su se po čitavoj Aziji, a zatim našle put do Zapada.

Zadovoljstvo kao tema je dugo bilo tabu, to je jedan od razloga za stvaranje senzualnih masaža. Stvaranje otvorenog i sigurnog okruženja za sve one koji žele da spoznaju sebe telesno, umno i duhovno.

Zadovoljstvo koje proizilazi iz senzualne masaže nije kratkotrajno, ono utiče na smanjenje nivoa stresa i anksioznosti. Kroz uzbuđenje, telo oslobađa hormone kao što su oksitocin, testosteron i progesteron. Time dolazi do opuštanja mišića, osećaja sreće i euforičnog senzualnog naboja.

Šta očekivati tokom senzualne masaže?

Šta se sve dešava u toku senzualne masaže?
Šta možete očekivati u toku senzualne masaže?

U našem salonu će vas dočekati stručni maseri koji će vas voditi na vašem putu otkrivanja sebe i oslobađanja energije. Ukoliko iz bilo kog razloga poželite da promenite masera, to ne predstavlja nikakav problem. Cilj je pronaći stručnjaka koji će vas voditi kroz telesna i duhovna zadovoljstva, probuditi vašu senzualnost i sa kim ćete postići najviši nivo relaksacije.

U našem salonu se koriste ulja vrhunskog kvaliteta. Ona su bez mirisa, da bi se osigurala stimulacija svih čula.

Koji su benefiti senzualne masaže?

Benefiti za vaše telo i duh zahvaljujući senzualnoj masaži
Sve dobre strane senzualne masaže

Redovna senzualna masaža može povoljno uticati na vaše telo i um. Zapadnjačke civilizicaje su se većinom fokusirale na fizičke benefite masaža, ali kako možemo videti, postoje brojni koji su psihički, kao i seksualni.

Jačanje imunog sistema i prevencija bolesti

Senzualna masaža podstiče protok krvi kroz celo telo i time poboljšava cirkulaciju. Redovna erotska masaža može pomoći u povećavanju broja belih krvnih zrnaca, koja su zaslužna za odbranu našeg tela od bolesti i virusa.

Redovna senzualna masaža vam može pomoći sa:

  • Anksioznošću
  • Umorom
  • Migrenom
  • Bolovima u mišićima i mekom tkivu
  • Povredama

Oslobađanje od stresa

Senzualna masaža ima izuzetno opuštajući efekat po vaše telo. Može vam pomoći da se oslobodite nakupljenog stresa i napetosti. Relaksacija koju senzualna masaža pruža može čak uticati i na poboljšanje kvaliteta vašeg sna.

Opuštanje koje senzualna masaža pruža pozitivno utiče na vaš duh i telo, jačajući vaše samopouzdanje. Samim tim, erotska masaža je jedan od najboljih prirodnih lekova za ublažavanje stresa.

Poboljšanje seksualnih funkcija

Senzualna masaža vam može pomoći sa jačanjem libida i stimulacijom želje. Erotske masaže se koriste i za poboljšanje sposobnosti osobe da bolje reaguje na seksualne stimuluse. U profesionalnom kontekstu, ova vrsta masaže može pomoći onima koji imaju problem da osete seksualno zadovoljstvo.

Redovna senzualna masaža može pomoći kod povećanja seksualne izdržljivosti i poboljšanja seksualnih funkcija. Kroz erotsku masažu ćete se lako opustiti, naučiti i razumeti svoje telo. Čak i ako nemate seksualnih problema, senzualna masaža će uzbuditi vaša čula, podmazati mišiće i time može dovesti do znatnih pozitivnih promena u smislu kvaliteta vaših odnosa.

Uobičajene zablude o senzualnoj masaži

Ovde moramo razbiti jedan od najčešćih mitova koji se tiče senzualne masaže, ne, senzualna masaža ne podrazumeva nikakav vid penetracije. U pitanju je stimulativna masaža koja se fokusira na različite delove tela, sa ciljem opuštanja.

Senzualnu masažu izvode stručni maseri, u pitanju je kombinacija relaks masaže uz stimulaciju erogenih zona. Ova vrsta masaže, uz pomoć vašeg terapeuta, vam može pružiti zadovoljstvo koje nije samo telesno, već i duhovno. Terapeut je tu da vas vodi, fokusirajući se i na vaše emocionalno i duhovno stanje.

Erogene zone nisu samo muški i ženski polni organi, već razne tačke na telu. Tokom senzualne masaže i pri stimulaciji tih tačaka, dolazi do povećanja protoka energije kroz naše telo, koje tada postaje izbalansirana celina.

Kome je namenjena senzualna masaža?

Za koga su senzualne masaže?
Da li je senzualna masaža za svakoga?

Kratak odgovor bi bio, svima. Senzualna masaža dovodi do opuštanja, ujedno izazivajući euforični naboj, koji svako treba da iskusi. Stručni terapeuti su tu da vas vode na ovom putovanju zadovoljstva. Isprobajte jednu od naših masaža, prepustite se svojim čulima i priuštite sebi nezaboravno telesno i duhovno iskustvo.